Zabavny-park-nemecko.info (LEGOLAND)

Články

mnichov

Hodnocení místa: 4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Průměrné hodnocení 4.50 (1 Hlas)

Mnichov je zajímavé a krásné město, které stojí za návštěvu, jedná se o historicky bohaté město a se 1,3 milióny obyvatel je třetí největší město v Německu (po Berlínu a Hamburku). Navíc pro Pražany je dopravně stejně dostupné jako třeba Ostrava, což ostatně platí i o Drážďanech či Berlínu.

Co je k vidění

V Mnichově sídlí několik vysokých škol a institutů, ale pro Čechy jsou nejzajímavější místa obří stadion Allianz aréna, sídlo slavného fotbalového klubu FC Bayern Mnichov a letiště. Za návštěvu ale stojí i třeba mnichovská ZOO či podmořský svět SEA LIFE, velké Německé technické muzeum či známá galerie Pinakotéka.

Pokud si kousek zajedete, tak cca půl hodiny jízdy za Mnichovem je velký německý Legoland.

Historie Mnichova

Historie Mnichova spadá až do 8.století, ale až počátkem 13.století získal Mnichov městská práva. V roce 1468 započala stavba nejznámějšího kostela panny Marie (Frauenkirche) a v roce 1506 se Mnichov stává hlavním městem Bavorska. Dnes je také vyhlášenou turistickou destinací díky pivním slavnostem - Oktoberfestu.

Před druhou světovou válkou byl Mnichov hlavním sídlem Adolfa Hitlera a také dějištěm jednoho z nejznámějších atentátů na něj. Osamělým strůjcem bomby v pivnici byl Georg Elser. V roce 1938 zde byla také podepsaná známá “Mnichovská dohoda” omezující území Československé republiky.

Další velmi známou a neblahou etapou Mnichova byly Olympijské hry v roce 1972 s atentátem na izraelské sportovce.

Doprava do Mnichova

Mnichov je po silnici necelých 400km vzdálen od Prahy a tato vzdálenost se dá ujet pohodově za 3 a půl hodiny. Německé dálnice jsou kvalitní a bezplatné, můžete mít problém jedině, pokud nenatrefíte na zácpy, které se vyskytují pravidelně koncem školního roku.

Kromě auta se nabízí ale také vlak nebo autobus – u obou najdete přímé spojení Praha-Mnichov. Dopravě se věnuji blíže na samostatné stránce věnované cestě do Legolandu.

Možnosti ubytování v Mnichově

V centru města můžeme doporučit hotel Superior Hotel Bristol. Má německé tři hvězdičky – takže z našeho pohledu spíše čtyři a ceny spíše podprůměrné (na centrum města). Nachází se u vnitřního silničního okruhu města a kousíček od hotelu je stanice tramvaje a metra.

Do centra města je to skutečně kousek, stačí přejít hlavní silnici okruhu. Za ní začíná historické centrum. Tady na jeho okraji naleznete několik velkých obchodů, takže ženy určitě ocení možnost nakupování. Obecně kolem silničního okruhu najdete mnoho velkých nákupních center.

Další možnosti ubytování doporučuji hledat na mapě v Booking.com.

Kam dál